Om Döda Havet

Om Döda Havets under.

Produkter som baseras på Döda Havets mineraler har naturliga egenskaper som står emot föråldrandet av din hy, upprätthåller ditt välbefinnande och innehåller de renaste och mest aktiva ingredienserna från naturens dyrbaraste skatter - på ett unikt sätt, fria från kemikalier.

Historien om Döda Havets under är lika gammal som tiden och det är världsberömt som behandlingscentrum för hudproblem.

Lokaliserat på gränsen mellan Jordanien och Israel vid jordens lägsta punkt, där det ligger 400 meter under havsnivån, är Döda Havet ett unikt naturfenomen, med världens högsta koncentration av mineraler och salter som bidrar till enastående fördelar för din hud.

De många varma källorna utsöndrar olika mineraler: magnesia, bromid natrium, svavel, kalcium och zink från forntida djupa underjordiska källor.

Antikens folk kände till Döda Havets unika fördelar för hälsa och skönhet. Hemligheten för Cleopatras skönhet byggdes på Döda Havets mineraler.

Medicinforskare har länge erkänt Döda Havets under för behandling av olika hudåkommor och många studier har bevisat fördelarna med användning av Döda Havets salter och lera för psoriasis, eksem, dermatit, även muskel- och ledbesvär.

Dödahavsprodukter hjälper inte bara mot hudproblem – enkel daglig behandling med Dödahavsprodukter kan hindra att de uppstår.

De stimulerar också blodcirkulation och har lugnande inverkan på nerverna.

Tonåringar i hela världen som har akneproblem är medvetna om den potentiala skada huden kan råka ut för och efterfrågar Dödahavsprodukter för att behandla sin hud för att hindra ytterligare skador.

Döda Havets mineraler är rena och kommer från naturen – helt utan tillsatta kemiska substanser.

Varför kallas Döda Havet så?

Sätter man en färskvattenfisk i Döda Havet, skulle den dö med omedelbar verkan. Därför kallas det Döda Havet. Men det gäller inte dig eller mig.

I vatten med temperaturer från 19°C i februari till 31°C i augusti, med så pass höga mineralhalter av magnesia, kloriden, kalium, Natrium kloriden (bord salt) och bromidjon med så påtaglig skillnad från vanligt havsvatten, revitaliseras och återupplivas vår hud.

Döda Havets välkända ”Svarta Lera”.

Den naturligt svart leran är en blandning av många Dödahavssalter och mineraler; rik av magnesia, naturlig tjära och silikater, organiska element blandat med jord från strandremsan. Det är silikaterna som har effekt av en mask för huden och som är nyttig för rensning och mjukgörning av huden. Detta resulterar i en underbar glöd i din hy.

”Flottig” är termen som så ofta hörs om Döda Havet.

Fettet är faktiskt hälsofrämjande. Detta ”fett” är egentligen bara salterna från Döda Havets sjövatten som har så pass hög koncentration av mineraler, som magnesia, kalcium, bromider och kalium - som pjoskar med din hud, lindrar reumatism, värk och smärta.