Skinrejuvenation

Hudföryngring (Skinrejuvenation) är en ljusbehandlingsmetod med IPL för att få en fräschare hud, med ny lyster. Kollagennybildningen i huden stimuleras vilket gör huden mer spänstig och "fyllig". Huden får en jämnare ton och slätare intryck. De områden som med fördel behandlas är ansiktet, halsen, bröstet, dekolletaget och handryggarna. Med en jämnare hudton upplevs huden mycket yngre.

Hudföryngring (Skinrejuvenation) med IPL

Hur fungerar behandlingen?

Hudföryngring

Skinrejuvenation är en ljusbehandlingsmetod för att få en fräschare hud, med mindre porer, reducerade kärl, pigmenteringar och ny lyster. Intensivt pulsande ljus sänds ner genom överhuden och energin koncentreras till de djupare delarna av dermis. Ljuset genererar värme och kring 60 grader stimulerar det cellerna i kroppen att producera mer kollagen och elastin. Tester visar att metoden effektivt minskar fina linjer samt ger en "fräschare" och fastare hud. Kollagennybildningen i huden piggas upp vilket gör huden mer spänstig och pigg. Huden får en jämnare ton och ett jämnare slätare intryck.

Ytliga blodkärl 

Kärlbristningar i ansiktet är många gånger ärftligt. Ytliga kärl är även vanliga hos väderbitna personer som har utsatt sig för sol, kyla eller blåst. Ibland kan man även få enstaka kärlbristningar på ben som man vill bli av med. Ytliga blodkärl behandlas genom att hemoglobinet absorberar ljuset. När temperaturen når 60-65 grader koagulerar blodet och får till följd att blodkärlen kollapsar. Efter behandlingen kan man uppleva en rodnad eller irritation i huden ett par dagar. Inte alla känner att huden rodnar, behandlingen är inte mindre verksam för det. Om huden skulle bli irriterad ska man vara försiktig med smink de första dagarna efter behandlingen. Det tar oftast ett par veckor innan man ser framgången av behandlingen. Vi rekommenderar 2-4 behandlingar med 3-4 veckors mellanrum.

Pigmentfläckar 

Vid behandling av pigmentfläckar absorberas ljuset av pigmentet (melaninet) och omvandlas till värmeenergi som selektivt förstör oönskat pigment. Man kan ofta se att pigmentfläckar övergående antar en lätt brungrå ton, innan de bleknar. Omgivande hud skadas inte. Efter IPL-behandlingen mot pigmentfläckar, blir dom mörkare och inom ett par dagar stiger pigmentet mot hudytan som små svarta korn som stöts av. Inom två veckor har pigmentfläckarna försvunnit eller bleknat betydligt.

Fina rynkor

I takt med
 att vi åldras och utsätter vår hud för olika påfrestningar bildas linjer, rynkor och till slut djupare veck. I första hand beror detta på att kollagenet som fyller ut läderhuden- och fettet i underhuden minskar.
Huden påverkas även av ärftliga betingelser och hur vi tar hand om oss själva, då i första hand i fråga om sol och rökning. Vid IPL behandling mot fina rynkor så gör kollagenets förnyelse att nätet av kollagen och elastinfiber återformas. Du återfår spänsen i huden samtidigt som fina linjer och förstorade porer reduceras. Resultatet blir en jämnare och fräschare hud. 

Acne

IPL är passande för behandling av Acne Vulgaris (aktiv acne). Värmen som huden utsätts för är väl kontrollerad och doserad, den har en positiv effekt på sebumet. Det blir mer flytande. Även hornlagret blir mer elastiskt. På grund av detta finns det mindre riskerar för nya infektioner. Även det blå och det gröna ljuset i färgspektrumet har kapaciteten att förstöra p.acne bakterierna. Acne är ett hudproblem, där inflammation av sebaceous gland uppstår huruvida eller inte i kombination med comedoner och ärr. De flesta acnefall uppstår under puberteten ungefär mellan 14 och 23 år. Acne är ofta vanligare bland pojkar än flickor. Hos pojkar är det ofta mycket mer besvärligt, och det tar längre tid att läka det fullständigt. 


Orsaker:

  • Under påverkan av ett antal faktorer, genomgår sebaceous gland förändringar i synnerhet under puberteten. 
  • Ökad produktion av sebaceous matter 
  • Blockering av de bortförande kanalerna
  • Bakteriell kolonisering
  • Genetiskt
  • Hormonella förändringar

Acne uppstår framför allt på huden i ansiktet, på halsen, nacken, och på käklinjen. I vissa fall kan det även uppstå på ryggen, bröstkorgen, armarna och i allvarliga fall också i könsområdet.

Rekommenderad behandling

För att få en kraftig åtstramning krävs vanligtvis minst 3 behandlingar. 
Minimum 3 behandlingar rekommenderas vid behandling av Ytliga Blodkär, Pigmentfläckar, Fina rynkor och Hudföryngring.  Behandling av grov Acne krävs ibland uppemot 8-10 behandlingar. 
3-4 veckors mellanrum mellan behandlingarna. 2 ggr / vecka vid Acne.

Innan behandlingen:
Ju mindre solbränd du är desto bättre. Undvik att sola både utomhus och i solarium några veckor innan din behandling.

Efter behandlingen:
Man får inga sårskorpor eller andra besvär av IPL-behandlingen, däremot kan man få en lätt hudrodnad och värmekänsla första dygnet/dygnen. Använd då inget smink på behandlingsområdet.

Kurkort för 3 behandlingar kan köpas till rabatterat pris. Se prislista här

Om du har medicinska problem eller är gravid, uppge detta vid bokning.

Tips för denna behandling!

Använd La Cure Djuprengöring/peeling dagen innan behandling på behandlingsområdet samt La Cure Lermask efter och La Cure dag-, natt-, + ögon kräm för fortsatt vårdande av din hud. Läs mer under flik La Cure-Hudvård för mer information om produkterna.