Lymfdränagemassage

På grund av medicin, stress, rökning, ringa vätskeintag och dåliga matvanor uppstår ofta blockeringar i lymfsystemet. Vill du ha hjälp att avlägsna slaggprodukter som lagrats? Vill du ha en behandling som hjälper kroppen att hålla ett jämnare näringsflöde? Då ska du prova lymfdränagebehandlingen!

Hur fungerar lymfsystemet? 

Lymfan är en klar vätska som cirkulerar runt i vår kropp i ett lymfsystem som i stort sett följer blodådrorna. Blodet tillför kroppen näringsämnen och syre medan lymfan samlar upp vävnadsvätskan som sipprar ut från kärlen, filtrerar och rensar den från avfallsprodukter som försvinner ut via njurar och andning. Den rensade vätskan leds tillbaka till blodbanan. Lymfbanorna är kroppens avloppssystem, de "städar bort" vätska och slaggprodukter samt hjälper kroppen att hålla ett jämnt näringsflöde.

Det är vanligare att kvinnor är mer utsatta för lagring av vävnadsvätska och slaggprodukter än män. Kvinnors hormonsvängningar och en annan fördelning av fettväv kan vara en förklaring, då fettväv är en bra lagringsplats för slaggprodukter. Lymfdränagemassagen har även andra effekter som efterfrågas av män. Längre ner på sidan ser du exempel på vad lymfdränagemassagen kan hjälpa mot.

Hur fungerar behandlingen?

Lymfdränagebehandlingen är en utvändig massage som sker med ett vakuum-munstycke. Genom masserande, pumpande rörelser stimulerar lymfdränaget motoriken i lymfbanorna så att de pumpar fram lymfvätskan snabbare samt löser upp lymfstockningar i vävnaderna, vilket ger en friskare och smidigare vävnad. Lymfdränagebehandlingen ser till så att vätska och slagg förs bort. Efter behandlingen brukar man kunna se reducering av omfånget runt benen.

Vad hjälper behandlingen för?

  • Avlägsna överflödig äggvita (proteinämne i cellmembranen, eftersom denna binder vätska (ödem)
  • Transportera överskott av vatten och upplösta ämnen från vävnadsvätskan till blodet.
  • Gör att muskelspänningar släpper
  • Sömnproblem
  • Celluliter
  • Minskar halten av stresshormonet kortisol
  • Ökar blodcirkulation
  • Ödem
  • Bekämpa infektioner
  • Slapp hud


Flera behandlingar rekommenderas att köpas som kur för en längre verkan och optimalare resultat. För prisinformation se flik priser/hudvårdsbehandlingar.
Enstaka behandlingar såsom kurkort kan köpas.


Om du har medicinska problem eller är gravid, uppge detta vid bokning.Tips för denna behandling!
Använd La Cure anti cellulite soap, La Cure svart kummin tvål samt La Cure mineral badsalt.
Läs mer under flik La Cure-Hudvård för mer information om produkterna.